مهارتهای ارتباطی در هر حوزهای از تعامل انسانی ضروری است در واقع در هر سطحی که قرار است با دیگران تعامل صورت گیرد، ارتباط تنها فعالیتی است که همه افراد در آن سهیم هستند.
مزایای ارتباط مؤثر بیش از آن است که بتوان آن ها را فهرست کرد، زیرا این فواید همه ی جنبههای زندگی را از شخصی گرفته تا حرفه ای ارتقا میدهند. توانایی برقراری ارتباط مؤثر برای موفقیت هر تلاشی حیاتی است.
ارتباط موثر فرایندی فراتر از تبادل اطلاعات است. در واقع مهارت ارتباط موثر در مورد درک احساسات و اهداف پشت اطلاعات است.
اهمیت ارتباط موثر برای کودکان
مهارت ارتباط موثر در کودکان در رشد آنها بسیار موثر است.
چرا که آموزش مهارتهای ارتباط موثر به کودکان، به آنها کمک میکند که احساسات و افکار خود را بهتر ابراز کنند.
مهارتهای ارتباطی میتواند یادگیری و تبادل معنادار اطلاعات با دیگران را تسهیل کند.
از آنجایی که مهارت ارتباط موثر به کودکان کمک میکند با دیگران روابط صحیحی برقرار کند، میتواند هوش اجتماعی آن ها را تقویت کند.
کودکی که بتواند ارتباط کلامی درستی با دیگران داشته باشد میتواند ارتباط نوشتاری بهتری نیز با دیگران داشته و در نتیجه عملکرد تحصیلی بهتری دارد.
به همین دلیل، لازم است والدین از همان سالهای اول زندگی فرزندشان، آموزش مهارتهای ارتباطی به او را شروع کنند و این کار را همزمان با رشد کودک ادامه دهند.
کارگاه مصباح
نظر به اهمیت موضوع و وجود راهکارهای متعددی که کمک میکنند مهارت ارتباط موثر در کودکان از همان سالهای اولیه زندگی تقویت شود، کارگاه ارتباط موثر در دبستان مصباح برای اولیای دانش آموزان پایه ششم برگزار گردید و راهکارها و فعالیت هایی که میتوانند به تقویت مهارت ارتباط موثر در کودکان کمک کنند، مورد بحث قرار گرفت.
در این کارگاه ضمن آموزش این امر که علاوه بر این که بتوانید پیامی را به وضوح منتقل کنید باید به گونهای گوش دهید که معنای کامل آنچه گفته میشود را به دست آورید و موجب شود طرف مقابل احساس کند که شنیده شده و درک میشود، در خصوص مهارتهای ارتباطی در موفقیت کودکان در مدرسه، زندگی اجتماعی و آیندهی آنها نیز گفت و گو صورت گرفت.